Nieuws archief

08-08-2017
Maandag 31 juli jl. heeft Jan van Duuren zijn Mechelse herder Patser les Bétulacées laten röntgen. De uitslag is op zijn zachtst gezegd heel goed.
HD-A, Botafwijking 0, ED vrij en Norbergwaarde 40. In de rug geen afwijkingen. Klik hier voor de uitslag!

30-07-2017
Vandaag heeft Patrick Dijkstra met zijn hond Kai het EG examen afgelegd. Kai en Patrick zijn geslaagd met een mooi resultaat van 86 punten. Op naar het VZH. Patrick gefeliciteerd met dit resultaat!

25-06-2017
Vandaag heeft H.S.V. de Werkhond haar jaarlijks voorjaarsexamen gehouden. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Alle leden hebben een goed resultaat behaald. De dag werd fijn afgesloten met een diploma uitreiking onder het genot van een hapje en drankje.
Klik hier voor de uitslagen.

19-05-2017
Weer een nieuwe uitdaging voor Michael van de Liefvoort. Michael is sinds kort eigenaar van de jonge Mechelse herder Quatro. Quatro komt uit de Belgische kennel Germali’s.
Wij wensen Michael veel sportplezier met Germali’s Quatro.

29-03-2017
HSV de Werkhond Teteringen in de Bredase bode;
Hondensportvereniging de Werkhond Teteringen is op zoek naar pakwerkers. Voorzitter Jan van Duuren: “Dat kunnen ervaren pakwerkers zijn of liefhebbers die deze hobby willen leren.”
Zijn vereniging is onlangs geswitcht van de Nederlandse Vereniging voor Belgische Herdershonden naar de Nederlandse Bond van Gebruikshondensportverenigingen. Toen is de naam veranderd van NVBH Kringgroep Breda in HSV de Werkhond Teteringen.
Van Duuren: “We wilden ons niet langer beperken tot Belgische Herders. Nu kunnen zowel geleiders van werkhonden met een stamboom als geleiders van een rasloze hond lid worden van onze vereniging.” Bij HSV de Werkhond Teteringen worden een opleiding gegeven voor IPO-examens en er tevens gelegenheid geboden om op wedstrijdniveau te trainen. Elke woensdagavond en op zondag wordt getraind op het oefenterrein Posthoorn 8A in Teteringen. Voor meer informatie, neem contact op met Jan van Duuren, tel. 076-5877727.

12-03-2017
Vandaag zijn er 2 clubexamens afgenomen bij HSV de Werkhond Teteringen. Jan van Duuren ging met zijn Mechelse herder Patser les Bétulaceés op voor het EG examen. Jan behaalde een mooi resultaat van 97 punten. Jolanda Hagens ging op voor het club examen VZH. Jolanda behaalde met haar Duitse herder Conan Domaine main D’or een mooi resultaat van 54 punten. Beide van harte gefeliciteerd en op naar het officiële VZH examen dat in juni gepland staat.

 

02-03-2017
Aflevering van Sport drie luik staat vanaf nu op onze website.

05-02-2017
Vandaag hele leuke opnames gehad van het televisieprogramma “Sport drie luik” van de televisiezender ORTS.
Woensdag 22 februari en woensdag 1 maart is de uitzending te zien op Ziggo kanaal 41 & KPN kanaal 635.

20170205_120124

17-01-2017
De Duitse herder Conan Domaine main D’or is vrijdag 13 januari jl. geröntgend. Conan heeft een mooie uitslag. HD-A en ED vrij, Jolanda gefeliciteerd met deze mooie uitslag.
Klik hier voor de certificaten.

 

13-12-2016
Ooit gedacht om meer uit je hond te halen? Wellicht is I.P.O iets voor je?
Twijfel je of je hond geschikt is voor de I.P.O sport of wil je gewoon meer zien en weten van deze sport? Kom dan gerust eens langs. We begeleiden je en geven je een eerlijk advies.

21-11-2016
Stormachtig, onstuimig en wisselvallig. Een korte samenvatting van de dag.
Het was stormachtig weer in Breda, heel de dag en zeker tijdens het speuren. Dit resulteerde in verrassende resultaten. De een scoorde beter dan de ander. Ook bij het appèl wisselvallige resultaten, veel leerpunten voor de ervaren honden, leuke resultaten bij de beginnende honden. Bij het manwerk ook leuke honden voorbij zien komen. Zeker de jonge hondjes lieten zich leuk zien.
Een kampioenschap kent maar 1 kampioen, helaas voor Gerard moest hij zijn bokaal afgeven. Jan Hagens mag zich met Gappay dit jaar Clubkampioen noemen. Gefeliciteerd Jan.
De dag werd wederom afgesloten met een uitreiking waarbij iedere winnaar een prijsje kreeg. Hierna werd er een heerlijk herfstbuffet geserveerd, zeer toepasselijk voor de weersomstandigheden van die dag.
Deze dag kan dan ook niet georganiseerd worden zonder medewerking van de keurmeester, de wedstrijdleider, de kantinebeheer, de pakwerkers en uiteraard de deelnemers en toeschouwers.
Langs deze weg allen wederom bedankt voor deze dag.
Klik hier voor de uitslagen.

16-10-2016
Vandaag weer een examen gehad. Mooi weer, mooie speurvelden en fanatieke geleiders. Alle deelnemers zijn wederom geslaagd. Klik hier voor de uitslagen!

18-09-2016
Vandaag heeft Jolanda Hagens, met haar Duitse herder Conan Domaine Main D ór, het EG examen behaald met 96 punten. Jolanda gefeliciteerd met het resultaat en op naar het VZH examen!!

02-09-2016
Een nieuwe uitdaging voor Jan van Duuren. Jan is sinds kort trotse eigenaar van een jonge Mechelse herder genaamd Patser.
Patser is afkomstig uit de kennel Les Bétulacées uit België. Wij wensen Jan heel veel sportplezier met deze jonge patser.

09-05-2016
Zaterdag 7 mei jl. heeft Jolanda Hagens met haar Duitse herder Ona-Xena van het Volgerland deelgenomen aan de Niervaertbokaal. Dit was weer een gezellige en sportieve avond. Er deden 18 combinaties mee aan de C-wedstrijd. Jolanda heeft een mooi resultaat behaald met 90 punten.

12-01-2016
2016 begint voor Jolanda Hagens met een nieuwe uitdaging, zijn naam is Conan Domaine Main D ór. Wij wensen Jolanda uiteraard veel plezier in het opvoeden en africhten van haar nieuwe aanwinst.
Screen_Conan

06-12-2015
Vandaag heeft Linda Norbart met haar Mechelse herder “Like a Hurricane Olinda Olalla” (roepnaam Mila) haar EG certificaat behaald met 91 punten.
Linda, gefeliciteerd en op naar het VZH!

25-10-2015
Vandaag heeft HSV de Werkhond Teteringen haar najaar-examen georganiseerd. Wederom zijn alle deelnemers geslaagd. Er waren mooie speurweiden ter beschikking en het weer zat ook mee.
Er deden 2 speurhond- & 3 IPO deelnemers mee, 2x IPO I en 1x IPO II. Alle geleiders werden weer met de neus op de feiten gedrukt zowel positief als wel minder positief.
Al met al is het een sportieve en geslaagde dag geworden. Met dank aan onze keurmeester, sporenlegger, wedstrijdleider, pakwerker, kantinebeheer en uiteraard alle examenkandidaten en toeschouwers.

Op naar het voorjaar-examen waar weer getraind voor kan worden voor een hoger certificaat!
Voor de uitslagen klik hier!

28-09-2015
27 september 2015…… 1 maand voor het examen organiseert HSV de Werkhond Teteringen haar jaarlijks clubkampioenschap. Geen beter moment om te kijken hoe je er voor je examen voorstaat. Ook voor de beginnende geleider(s) een mooie test om te ervaren hoe zo’n examen in zijn werk gaat.
Verrassend om te zien hoe jonge hondjes en geleiders zich in korte tijd leuk ontwikkelen. Ook waren er op bepaalde onderdelen wat teleurstellingen, dat blijft altijd en daar is het trainen voor.
Na het sportieve gedeelte volgt er een prijsuitreiking en uiteraard moest er ook voor de inwendige mens gezorgd worden. Onder het genot van een drankje en een heerlijke barbecue werd de dag afgesloten.

Een clubkampioenschap kent maar 1 kampioen en dit jaar is dat Gerard Elshout met zijn Mechelse herder Hogan van de Denarius. Zij behaalden 283 punten, wat een heel mooi resultaat is.

Al met al een zeer leuke en geslaagde dag die zonder hulp van de keurmeester, wedstrijdleider, pakwerkers en onze kantine- c.q. barvrouw niet mogelijk gemaakt kon worden, langs deze weg dan ook iedereen bedankt voor de gezellige dag!

Klik hier voor de uitslagen!

18-05-2015
Zaterdag 16 mei jl. heeft een van onze leden, Jolanda Hagens, meegedaan aan de 20ste editie van de Niervaertbokaal.
Er deden in totaal 21 deelnemers mee aan deze wedstrijd, wat uiteraard een leuke opkomst is. Jolanda had wedstrijdnummer 15.
Het revieren was prima, aanblaffen mocht wat aanhoudender, de beten waren goed, helaas bewaakte de hond de pakwerker langs achteren. Hier hadden we niet op gerekend.
Ook nu zie je dat niet alles te voorkomen is hoeveel je ook traint. Totaal aantal punten 88.
Al met al heeft Jolanda toch een mooie prestatie weggezet. Een gedeelde 8ste plaats!
Wij feliciteren Jolanda dan ook met dit behaalde resultaat.

03-05-2015
Vandaag heeft Mirianne Govers haar EG examen behaald met 83 punten. Mirianne proficiat en nu op naar het VZH!

19-04-2015
Uitslagen van het VZH/IPO examen staan online. Klik hier voor de uitslagen!

29-03-2015
Vandaag heeft Pim de Wit zijn EG examen behaald met 86 punten. Gefeliciteerd Pim. Op naar het VZH!

22-03-2015
Met maar liefst 16 deelnemers is vandaag het UV examen succesvol verlopen. Er waren diverse hondenrassen aanwezig wat zo’n dag uiteraard bijzonder maakt. Ook het goede fiets weer hielp de honden en geleiders naar de eindstreep. Dhr. J. Lijffijt keurde dit examen en heeft aan alle deelnemers een certificaat kunnen uitreiken.
Klik hier voor de uitslag. Klik hier voor de foto’s!

Uv_voorpagina

 

 

 

 

 

 

 

 

18-02-2015
Tijdens de keurmeesterbijeenkomst op zondag 25 januari zijn een aantal uitvoeringsbepalingen door- en afgesproken.
Klik hier voor het overzicht.

30-11-2014
Spannend tot het laatste moment, sportief, maar vooral gezellig. Dat zijn de sleutelwoorden als we terugkijken naar het clubkampioenschap 2014.

Spannend was het zeker, zelfs na het laatste onderdeel was het nog verrassend wie er clubkampioen zou worden. 3 kandidaten konden het nog worden. We wisten immers alleen de punten van de afdelingen B en C, van afdeling A wisten we alleen de kwalificatie. Hierin kon veel verschil zitten, maar het verschil kon ook minimaal zijn.

Ieder lid, pas begonnen of niet, deed mee.
Ook ieder programma, behalve het IPO, was zo aangepast dat alle onderdelen uitgewerkt konden worden, ieder op zijn niveau. Zo konden dus ook de jonge honden een prijsje winnen.
Immers gaat het om meedoen en ervaring opdoen.

Verrassend, zeker voor Ad en Koos Foesenek. Zij zijn als erelid van onze vereniging benoemd. Dit voor hun jarenlange inzet voor de club. Verrassend ook voor Raymond, hij kreeg nog een leuk presentje voor de geboorte van zijn dochter.

Gezellig, na het clubkampioenschap konden we met zijn alle genieten van een heerlijk buffet onder het genot van gezellige muziek en een drankje.
Langs deze weg dank ik, en ik denk zeker namens alle leden, dan ook de keurmeester Koos Foesenek, de spoorlegger Jan Hagens, de pakwerker Bryan van Herwaarde en de wedstrijdleider Jan van Duuren voor hun inzet deze dag. En uiteraard alle andere leden voor hun sportieve en gezellige inzet.

Ieder clubkampioenschap kent 1 kampioen, dat is dit jaar Michael van de Liefvoort met Hurricane van de Vanenburgse hoeve. Michael proficiat!
Op naar volgend jaar naar hopelijk weer een gezellige en sportieve clubmatch.
Klik hier voor de uitslagen!
10301548_585931091552339_3688893336458768814_n

 

 

 

 

17-11-2014
Op 11 november jl. zijn de röntgenfoto’s van Gappay van de Farmers Corner officieel goedgekeurd door de Raad van Beheer.
Gappay is HD en ED vrij. Klik hier voor meer informatie

26-10-2014
Vandaag hebben we een sportieve dag achter de rug. We hebben leuke resultaten behaald. Op sommige onderdelen konden nog wat punten verdiend worden, op andere onderdelen is goed gelopen. Uiteindelijk hebben we een leuke en sportieve dag gehad. Alle geleiders, gefeliciteerd met de behaalde resultaten!
Met dank aan de spoorlegger Jan Hagens, de wedstrijdleider Jan van Duuren, de pakwerkers Jan Hagens en Bryan Herwaarde en de keurmeester Dhr. Arie Stam.
Voor de uitslagen klik hier!

04-09-2014
HSV de Werkhond Teteringen heeft vanaf heden zijn eigen Facebookpagina. Op deze pagina zullen de laatste nieuwtjes komen te staan. Kijk snel op onze Facebookpagina!

31-08-2014
Op zondag 31 augustus jl. heeft een van onze leden Jan Hagens met zijn Duitse herder Gappay van de Farmers Corner het EG examen op de club gelopen.
Jan heeft met dit examen een mooi resultaat behaald met 91 punten. Jan proficiat met je certificaat. Op naar VZH!

18-05-2014
Uitslagen VZH/IPO examen staan online!! Klik hier!

18-02-2014
De Gebruikshond verschijnt niet meer.
Reeds lange tijd is er gediscussieerd over “het blad”, vele meningen en ideeën passeerden de revue en jarenlang is er gezocht naar aanvulling van de Redactiecommissie. Die is er nooit gekomen en de bestaande commissie kreeg steeds meer moeite om tweemaandelijks een redelijk gevuld exemplaar bij de uitgever te krijgen. Met de recente statutenwijziging van de NBG is de (nieuwe) NBG-website aangewezen als officieel orgaan van de NBG, waarmee De Gebruikshond in feite dus overbodig is geworden. Met de uitgever bestond nog een contract tot eind 2015, bedoeling was om 2014 als een soort overgangsjaar te beschouwen en in goed overleg het contract dan voortijdig te gaan beëindigen.

Eind december 2013 is een en ander echter in een stroomversnelling gekomen, op voorstel van Gelderland Vakbladen is het contract reeds per 01/01/2014 beëindigd waarmee De Gebruikshond 2013 nummer 6 de laatste uitgave is geweest.

Het bestuur van de NBG is de heer Ton Brands van Gelderland Vakbladen zeer erkentelijk voor het meedenken in deze en tevens voor de zeer prettige wijze waarop er gedurende ruim 8 jaren is samengewerkt in het uitbrengen van De Gebruikshond.

09-02-2014
Afscheid Koosje en Ad
Zondag 9 februari jl. is er tijdens de ledenvergadering afscheid genomen van Koosje en Ad Foesenek.
Zij hebben ruim 30 jaar in de hondensport gezeten en zich jarenlang hard ingezet voor de vereniging. Ad heeft diverse functies bekleed binnen het bestuur en ook op de speurvelden was Ad altijd te vinden als
spoorlegger. Koosje heeft de functie als secretaris bekleed en is jarenlang instructeur geweest. Hierbij heeft Koosje ook besloten om te stoppen met haar functie als secretaris. Deze functie is overgedragen aan Michael van de Liefvoort. Dit afscheid kon natuurlijk niet onopgemerkt blijven en wilden we Ad en Koosje nog even in het zonnetje zetten! Beide werden dan ook verrast door onze voorzitter Jan met een mooie bos bloemen en een cadeaubon.
Ad en Koosje hartelijk dank voor jullie jarenlange inzet!


afscheidkoosje

 

 

 

 

26-01-2014
26 januari jl. zijn er tijdens het keurmeester overleg enkele zaken verduidelijkt in het reglement. Klik hier voor de afspraken

24-11-2013
24 november jl. heeft HSV de Werkhond Teteringen haar clubkampioenschap georganiseerd. Het was weer een gezellige, maar vooral sportieve dag.
Voor alle deelnemende leden was dit weer de test om te kijken hoe zij in hun programma staan en waar er nog punten verdiend konden worden. De weergoden zaten ons mee, alleen bij het speuren hebben we een kleine regenbui gehad.
De resultaten per onderdeel zijn zeer verschillend, overal kon nog wel wat punten gewonnen worden. Uiteraard kent een kampioenschap ook een kampioen.
Voor dit jaar is dit Jan van Duuren met zijn hond Eran Regulus, hij heeft totaal 283 punten gelopen. Jan Proficiat!!
Na afloop konden we allemaal genieten van een overheerlijk buffet.
Ook via deze weg de keurmeester(s) en pakwerker(s) bedankt voor de gezellige en sportieve dag.
Op naar volgend jaar.

23-11-2013
Pakwerker gezocht: Wij zoeken voor onze vereniging een pakwerker, ben je een (ervaren) pakwerker of wil je deze geweldige hobby leren? Neem dan contact op met de voorzitter Jan van Duuren.
Klik hier om contact op te nemen.

20-10-2013
Neospora richtlijn. Wat heeft Neospora met onze hondensport te maken?
Lees hier een artikel over Neospora.

08-07-2013
Zondag 7 juli jl. heeft HSV de Werkhond Teteringen haar eerste VZH/IPO examen georganiseerd onder leiding van keurmeester
Dhr. H. Gerards en examenleider Dhr. J. van Duuren.
In totaal deden 2x VZH, 2x IPO I, 4x IPO II en 2x IPO III honden mee aan het examen. Het was een warme, maar zeker een gezellige en sportieve dag.
Na afloop konden de leden nog napraten onder het genot van een heerlijke barbecue en een drankje.